vrijdag 30 oktober 2015

FERIENE LOFTS KNIPSELDIENST

Door mediahetze wordt Nederland gewelddadig      Door Joost Niemöller

De Nederlandse media plaatsen de kritiek op de aanhoudende stroom van illegale immigranten in de hoek van extreemrechts. Nog redelijk in het begin, vond Twan Huys het in Nieuwsuur nodig om te stellen dat de ‘vluchtelingen’ (in het woord alleen al zit de mediaframe, want we weten helemaal niet of dit vluchtelingen zijn) of met open armen of met ‘gestrekte armen’ werden ontvangen. Andere smaken waren er niet. Dat is een algemene teneur. Steeds weer wordt in de media de abjecte vergelijking tussen ‘grenzen dicht’ en WOII getrokken. Het neerzetten van Nederlanders die kritisch zijn over de instroom als nazi’s is inmiddels een rijke traditie in de media. Er is een lange rij voorbeelden aan te halen. (PDF)
Inmiddels moeten we dan dus vaststellen dat er wel erg veel nazi’s in Nederland wonen. Uit een gisteren gepubliceerd onderzoek bleek dat Nederlanders niets moeten hebben van de ‘vluchtelingen.’
Zelfingenomen nieuwsbepalers zoals Pieter Klein, adjunct hoofdredacteur van RTL Nieuws, vinden het nu nodig om openbaar afstand nemen van de Nederlandse bevolking, die zich niet goed genoeg liet indoctrineren door zijn politiek correcte kanaal.
Tja.
Nederland is veranderd. Maar de Nederlandse media zijn dat niet.
Jeroen Pauw is al maanden bezig met zijn kruistocht tegen de Nederlandse bevolking, nu weer door te suggereren dat de critici op de inspraakavonden en het neonazistische clubje NVU één pot nat zijn. Hij nodigt NVU voorman Constant Kusters uit  bij zijn tafel als gewoon weer één van die immigratiecritici, zonder in te gaan op het neonazistische gedachtegoed van Kusters, zoals dat bijvoorbeeld terug te vinden is in zijn autobiografie. (Ik beschreef dat hier.)
Dat is geen naïviteit, maar kwaadwillendheid. Dat is een hetze.
Vind je het dan vreemd dat er een sfeer ontstaat van dreigementen en geweld?
Er was niets mis met de brief die de fractieleiders hierover opstelden. (PDF) Maar de media die daarover berichten weigeren de hand in eigen boezem te steken.
De media hebben dit klimaat gemaakt, door iedere redelijke kritiek te smoren, door te blijven spreken over ‘vluchtelingen’, en door de critici neer te zetten als nazi’s.
Wie zo snel en ondoordacht de nazi optie op tafel gooit, weet dat de toch al bestaande onmachtige woede onder de Nederlandse bevolking over de hen opgedrongen immigratie, vroeg of laat zal leiden tot explosieve situaties. Kogelbrieven, auto’s in de fik. De sfeer in het land is weer precies als vlak na de moord op Fortuyn. U weet wel, die politicus die in de media tot nazi werd uitgeroepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten