maandag 6 februari 2017


Geknipt voor U, 6 februari 2017

bron: Trouw

Nederlanders hebben weinig vertrouwen meer in het zorgstelsel dat elf jaar geleden is ingevoerd. De meerderheid, 57%, vindt dat de overheid de zorg weer moet gaan regelen.

Nederland wordt de thuisbasis van een nieuw, internationaal kennisinstituut voor actie tegen klimaatverandering. Dat richt zich niet op actie die klimaatverandering stopt door het broeikasgas CO2 te verminderen, maar gaat kennis bundelen en advies geven over manieren om met de gevolgen hiervan om te leren gaan. Ofwel: klimaatadaptatie.

De export van 'vuile diesel' naar Afrika is in strijd met internationale verdragen. Nederland en Belgie moeten de oliebedrijven Trafigura en Vitol, die deze zwaar vervuilde brandstoffen exporteren. Dus vervolgen.

Het intrekken van een omstreden decreet door de Roemeense regering, heeft geen einde gemaakt aan de massale protesten in Boekarest. Gisteren gingen weer tienduizenden Roemenen de straat op.

Ziekenhuizen in de Verenigde Arabische Emiraten werven medisch personeel in Nederland. Het Arabische land kampt met een groot tekort en is daarom hier op zoek naar geschikte verpleegkundigen.

Ongeveer driehonderd rebellen van de Columbiaanse beweging Farc zullen de wapens niet neerleggen, ook niet nu het vredesakkoord met Colombia is gesloten.

Serviërs hebben in Mitrovica de muur gesloopt, die bedoeld was om de Kosovaarse buren buiten te houden. Na weken van spanning in de stad in het noorden van Kosovo, waar Serviërs en Kosovaren wonen, bepaalde de regering in Pristina dat de muur moest verdwijnen.

In Pakistan en Afghanistan zijn door hevig winterweer vele tientallen doden gevallen. Grote delen van beide landen zijn bedekt met een dikke laag sneeuw en lawines zorgen voor gevaarlijke situaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten