woensdag 18 november 2015


OVERDENKINGEN NAV. DE AANSLAGEN IN PARIJS

into the darkness or into the light





De afschuwelijke, maar voorspelbare, terreur in Parijs, werd onmiddellijk gebruikt om grenzen te sluiten, de controle op te voeren en restrictieve maatregelen te nemen. Een volgende stap naar een gecontroleerde samenleving is gezet.

Er lijkt ook geen andere mogelijkheid. Parijs ligt om de hoek en ook hier verblijven “islamitische terroristen”, soms al geruime tijd, in Nederland. De wil is er, het doel is duidelijk, de middelen, Kalasjnikovs, ruimschoots beschikbaar. Utrecht Centraal? Groningen?

We mogen onze ogen er niet voor sluiten,dat aanslagen (ook individueel) een, bijna dagelijkse, realiteit zullen worden. Er zal ons gevraagd worden vrijheden in te leveren, in ruil voor veiligheid en bescherming. Zware wapens worden een onderdeel van het straatbeeld.



IS is een volgende stap in de vervreemding van de mens. Een wereld waar onschuld, liefde en mededogen geen plaats meer hebben. IS-strijders zijn getraumatiseerd, geobsedeerd, geprogrammeerd en en gemanipuleerd. Ze zijn misschien wel “beyond salvation”.



Maar dat zijn wij NIET!



Ook aan ons bestaan knaagt de vervreemding. Werkloosheid is een gegeven; diensten brokkelen af en worden onbereikbaar. Oude vertrouwde banden verdwijnen en er komt een web-site voor terug. Groen versloft en de biodiversiteit neemt af. Jongeren gaan zo'n duizend uur naar school. PER JAAR ! Bejaarden strijden voor een eigen hangplek enzovoorts.

De leegte die zo ontstaat wordt gevuld door de media, wanhopige massa-manifestaties en computerspelletjes.



Ledigheid is des duivels oorkussen; voor volwassenen, ouderen en de jeugd. De jongeren uit de Schilderswijk, die in Syrië zijn gesneuveld, hebben onvoldoende opleiding, scholing en werkervaring gehad.



Een eerste stap om het terrorisme uit Nederland te bannen is het verbeteren van ons onderwijs, het intensiveren hiervan en in tijd uit te breiden.

Dagactiviteiten voor ouderen, Volksuniversiteit, eenzaamheid-bestrijding zijn een tweede prioriteit. Er lopen meer dan 500.000 Nederlanders rond, die hierbij kunnen helpen.



Met het uitwerken van deze gedachten komt een veilige, multiforme en vreedzame maatschappij dichterbij. Niet door het inzetten van meer uniformen, hekken en wapens op straat.



Drs. Jan van den Hoff, voorzitter

Verenig Links/Feriene Lofts

afdeling Harlingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten