maandag 23 november 2015

UIT IN HARLINGEN IS IN

Digitale Nieuwsbrief Hannemahuis, 11 november 2015
 
De warmste november tot nu toe! Vanavond is het Sintermaartenfeest, heeft u al snoepgoed ingekocht voor de kinderen die al zingend met hun lampionnetjes langs de deuren gaan?
Of gaat u ze gezond trakteren, nu we weten dat één op de drie op oudere leeftijd ouderdomssuiker oftewel Diabetes 2 kan krijgen?
Hoe het in het verleden er aan toeging met de viering van Sinterklaas in Harlingen, kunt u lezen in bijgevoegd artikeltje van Jeanine Otten.
 
Museumwinkel
Bent u op zoek naar originele Sinterklaas- of Kerstkado’s, neem dan ook eens een kijkje in onze leuke museumwinkel. We hebben net weer nieuwe producten in de winkel gekregen, zoals nieuwe onderzetters en de kinderboekjes ‘Nijntje wordt kunstenaar’ en ‘Nijntje in het museum’.
De zeer gewilde Vermeer pareloorbellen zijn ook weer op voorraad.
 
Bij deze wat u in de donkere dagen voor Kerstmis aan lezingen, tentoonstellingen en activiteiten in het Hannemahuis kunt meemaken:
 
Zaterdag 14 november, Fotoshoot met Sinterklaas, 16.00-17.00 uur in het Hannemahuis
Gratis fotoshoot met de Sint en Pieten in het Hannemahuis. Vanaf 14 november t/m 5 december logeert Sinterklaas weer in het Hannemahuis. Kinderen kunnen hun tekening en/of verlanglijstje brengen en zijn bed opmaken in Sints slaapkamer.
 
Woensdag 18 november 2015, lezing door Klaas Regts over tegels en Fries aardewerk, Gehoorzaal, ingang Sint Christoffelsteeg, aanvang 20.00 uur
Tegelkenner en liefhebber Klaas Regts vertelt over de geschiedenis van tegels en aardewerk. U kunt uw eigen oude tegels meenemen, zodat Klaas Regts die in de pauze kan bekijken en u er wat over kan vertellen.
Toegang 5 euro pp, incl koffie/thee.
Aanmelden bij het Hannemahuis, tel 0157-413658 of museum@harlingen.nl
 
Woensdag 9 december 2015, Diamiddag Must es kieke, door Gerry Kuijper, aanvang 14.00 uur
Weer een aflevering van de gezellige en succesvolle dia-middagen met Gerry Kuijper. We maken een reis in de tijd, en halen herinneringen op bij de oude ‘lantaarnplaatjes’.
Toegang 5 euro pp, incl koffie/thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten