zondag 13 augustus 2017

ARRAMOETOE


KERNGROEP MEMO 1

tbv. Volgende vergadering

      1. Poesie boven water – voortgangsrapportage Wim
      2. Harlinger Bovenlichten – voortgangsrapportage Jan en TheoWe zitten midden in de vakantieperiode en zelf merk ik dat; door de bouwvak stagneert het proces. Over agendapunt 2 is nog niet veel te melden.

Tenzij Wim veel tijd nodig heeft, stel ik voor een mogelijk speerpunt te bespreken en wel de eenzaamheid van ouderen en alleenstaanden. Ook de bewoners van de verzorgingstehuizen vervelen zich vaak.

Deze problematiek speelt ook in Harlingen en diverse instanties, zoals het Leger des Heils probeert antwoorden te vinden. Toch vallen er nog veel bejaarden tussen wal en schip. Mijn idee is om na een grondige analyse en inventarisatie van vragen en suggesties (mantelzorgers)

te komen tot een plan van aanpak voor de boven geschetste doelgroep, waarbij we de gangbare paden proberen te bereiken.Een andere groep eenzame belastingplichtigen zijn de HONDEN.

Zij ontberen een terrein, waar ze los kunnen lopen en soortgenoten te ontmoeten. Met wat picknick-tafels wordt dit hondenuitlaatplaats tegelijkertijd een ontmoetingspunt van Harlingers wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten