dinsdag 22 november 2016

ZELFVOORZIENEND
Onze toekomstige samenleving moet zelfvoorzienend worden.


Dit betekent bijvoorbeeld dat we onze eigen groenten moeten gaan verbouwen omdat we niet meer (geheel) afhankelijk van de aanvoer door supermarkten willen zijn en de eigen kwaliteit van ons voedsel en drinken willen bepalen.
Groente verbouwen. kun je in je eigen tuin doen, maar er zijn in de gemeente nog voldoende grotere plekken te vinden, die als stadsmoestuin zou kunnen worden gebruikt (hoek Zuiderhaven bijv. dat ligt al 10 jaar braak).


Ik denk, dat er vrijwilligers zijn te vinden, die hier hun schouders onder willen zetten; ik weet dat er scholen zijn, die hier het educatieve nut van inzien en ik weet zeker, dat er


deskundige tuinlieden zijn, die deze kans om hun kennis en ervaring over te dragen, met beide handen zullen aangrijpen. De producten kunnen naar de voedselbank.


Ook kleinere hoekjes kunnen worden gebruikt (bijvorbeeld voor kruiden) en groente kweken op het water is ontzettend hip. Ook afgedankte kassen zouden hiervoor kunnen worden gebruikt. Maatschappelijk belangrijker, vind ik, dan het parkeren van caravans en old-timers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten