woensdag 24 mei 2017


 

ONDER DE LOEP GENOMEN
De trend was er al, maar sinds het aantreden van Rutte, is onze strijdmacht mondiaal actief. Dit kost natuurlijk geld en aanvullende financiële steun is nodig. De tweede noodoproep (een paar miljoen) heeft Minister Hennis-Plasschaert deze week ingediend.
Daarnaast zijn er nieuwe helikopters aangeschaft, drones gekocht en vliegen we straks met de JSF boven Irak. Defensie heeft veel geïnvesteerd in de “moderne oorlogvoering, en adverteert met hightech functies op hbo-niveau.
Al deze zaken gaan geruisloos door de kamer.
Nu wil Defensie haar onderzeeboten vervangen. 4 stuks, die minstens 2,5 miljard gaan kosten.
Onderzeeboten hebben hun functie verloren. Het zijn platforms voor kruisraketten geworden of worden gebruiks spionage-subs, propvol elektronica die communicatie-systemen afluisteren van vijandelijke of onbetrouwbare staten. Onze actieve duikboten doen dit nu en de nieuwe submarines pakken deze draad op. Ze zijn onderdeel van netwerk, dat zich voorbereid op lokale conflicten, zowel als een derde Wereldoorlog.

Onze strijdmacht is een uitzendbureau geworden van specialisten, die worden ingezet in conflictgebieden, waar ook ter wereld. Miljoenen kinderen groeien op in traumatiserende omstandigheden; zonder ontspanning, werk of scholing. Of ze nu leven in Afghanistan (vanaf 2003), Irak (vanaf 2003), Libië (vanaf 2011) en recentelijk Syrië.
In 2017 is WO3, gedecentraliseerd, al vele jaren bezig. Net als de terreuraanslagen (New York, Londen en Madrid), die in aantal toenemen en eergisteren nog 22 levens eiste in Manchester.
Aanschaf van de JSF en nu de duikboten betekent dat Nederland aan de geweldsspiraal mee blijft doen. Nederland zou het defensiebudget ook uit kunnen geven aan het bouwen van goede kampementen voor vluchtelingen en de aanleg van watervoorzieningen en zaaivelden.
Duikboten kunnen dat niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten