dinsdag 9 mei 2017


Van de afdeling Harlingen

Naar voren werd gebracht, dat onze Luchtmacht voornemens is “REAPERS” aan te schaffen. Dit zijn aanvalsdrones met een uitzonderlijke vuurkracht. De Amerikanen gebruiken ze al.

Kosten 4 tot zes miljoen euro per stuk, veel goedkoper dan de aanschaf van een JSF (90 miljoen euro). Men zou er 4 willen bestellen.

Nederland bereidt zich stap voor stap voor op de moderne oorlogvoering in de 21e eeuw.

Nu zal ook duidelijk worden, waarom het parade-paard van de Luchtmacht, Joint Strike Fighter werd genoemd. Niet omdat allerlei landen betrokken werden bij de productie of omdat diverse Nato-landen ze zouden aanschaffen.

Het gaat niet om Joint, maar om Joint Strike. Door high-tech soft- en hardware is de JSF in staat een aantal drones op sleeptouw te nemen. De gezamenlijke vuurkracht wordt op 1 doel gericht.

Dit heeft een vernietigende impact en resulteert in grote aantallen burgerdoden.



Wapens, die worden ontwikkeld, worden uiteindelijk altijd gebruikt. Tot met de atoombom aan toe.



In het begin van deze eeuw ontwikkelden de Amerikanen, de Moab, “the Mother of all bombs”, duizenden tonnen explosieven. Lange tijd bleef het stil, tot Obama besloot om hem naar Afghanistan over te brengen. Een maand geleden gaf Donald Trump opdracht om de MOAB in te zetten. Dit is intussen gebeurd.

De JSF's, al dan niet met drones op sleeptouw, zullen de vernietiging van het Midden-Oosten continueren. Daar kunnen we op wachten. De politiek zal, uit onwetendheid of kwaadwilligheid, toestemming aan Defensie geven om aan, welk mondiaal conflict dan ook, deel te nemen.

Het is niet alleen zonde van het geld, maar onze vrijheden worden beknot en militarisering neemt toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten