maandag 19 september 2016

Woudagemaal moet overtollig water wegpompen
Het Friese waterschap Wetterskip Fryslân zet maandag het Woudagemaal in Lemmer aan met oog op de verwachte neerslag de komende dagen. Dat liet het waterschap zondag weten.
Het overtollige water op de Friese boezem, het stelsel van meren en kanalen, wordt via het Woudagemaal in Lemmer en het Hooglandgemaal bij Stavoren naar het IJsselmeer gepompt.
Wetterskip Fryslân verwacht de komende week minder tot geen afvoercapaciteit via de spuisluizen bij Dokkumer Nieuwe Zijlen en Zoutkamp en spuisluis bij Harlingen. Reden is de verwachte hoge waterstand op het Lauwersmeer en de Waddenzee. Om het gebrek aan spuicapaciteit te compenseren, zet het waterschap het Woudagemaal in.
Volgens Rijskwaterstaat heeft de regenval in ons land, in tegenstelling tot in onder meer België en Engeland, niet tot grote problemen geleid.
Volgens regionale media is op sommige plaatsen wel wat water over de oevers gestroomd. Zo zijn in onder meer Tiel delen van de uiterwaarden ondergelopen. Volgens L1 is de Geul op verschillende plekken bij Epen en Mechelen buiten haar oevers getreden.

HET WOUDAGEMAAL, LEMMER;
HET GROOTSTE STOOMGEMAAL TER WERELD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten