dinsdag 13 december 2016


MONKEY MEMO

Rotterdam is nog steeds de grootste haven van Europa; groter dan Hamburg of Antwerpen. Mondiaal zijn Sjanghai, Hungbo Zoutpan, beiden China, en Singapore groter dan Rotterdam.



Leven in de stad is slecht voor het DNA van koolmezen. Ze worden sneller ouder.



Het Japanse bedrijf ALE beschikt over een satelliet, die op commando bolletjes loslaat. Het scala is groot; variërend van 1 vallende ster tot complexe figuren.



Een aantal vingers van Galileo Galilei is bewaard gebleven en worden tentoongesteld in he “Museo Galilei” in Florence.



Het open Friese landschap is langzaam “geschapen”. Friese boeren gingen steeds bedrijfsmatiger werken en door het streven naar grootschaligheid verdwenen bossen, houtwallen en heggen. Ten faveure van de exploitatie van het land door middel van een kapitalistische verdienmodel.



Uit de krant

Middelmaat troef op Friese Hbo-opleiding



OUD AMSTERDAM, de bekende kaassoort, is weer in de aanbieding. Dat is ook nodig. Oud-Amsterdam wordt gemaakt van Friese melk en speciale enzymen zorgen ervoor, dat de kaas niet hoeft te rijpen en direct “oud” is van smaak. De enzymen blijven echter actief. Hierdoor wordt de kaas overrijp. Voordat het product oneetbaar wordt, gaat Oud Amsterdam in de aanbieding. Wat overblijft wordt als veevoer verkocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten