zondag 18 december 2016


WIST U DIT?



JOHAN V., alias de Hakkelaar, heeft deze naam niet te danken aan enig spraakgebrek. Deze bij-naam dateert uit de tijd, dat Johan V. in de handel zat van tweedehands auto's. Waar speelde deze handel zich af?

Bij tankstation “de Hackelaer”, aan de A1 bij Muiden.



Het “Rode Kasteel, een monumentaal pand aan de van Eeghenstraat 80-82 in Amsterdam, nabij het Vondelpark. Met een eigen parkeergarage voor 6 auto's.

Vraagprijs: 18,7 miljoen. De hoogste vraagprijs ooit. (sept. 2016)



Het meest geliefde nummer van André Hazen is “Ze gelooft in mij.” De zanger bracht hij in 1980 uit. Het was niet door Andrei gemaakte maar een vertaling van “She believes in me” van de Amerikaanse singer-songwriter Steve Gibb. Dit nummer werd vooral bekend door de uitvoering van Kenny Rogers.



Verenigde Staten kent space-troopers!

Aan een recente militaire oefening in Australië werd deelgenomen door ruimte-commando's. Dit zijn gespecialiseerde parachutisten, die op kilometers hoogte naar beneden springen en door op het laatste moment de parachute te manipuleren, blijft het landingsgebied en de doelen in beeld.



HACKING

Een raket, op weg naar het ISS (het Internationale Ruimte Station met voorraden voor de astronauten, is ontploft. Volgens sommige commentatoren is de raket “gehackt” en hebben kwaadwilligen de raket gesaboteerd.

Vreemd genoeg is er ook al eerder een raket gesaboteerd. Nota Bene, de voorganger van deze raket en ook geladen met proviand en materiaal voor de ISS. Toen al werd “hacking” genoemd als mogelijke oorzaak. Met spanning wordt uitgekeken naar de volgende lancering in Kazachstan.



Je hebt werkmieren, werkbijen en ook werk-wespen. Zij verzorgen de nieuwe generatie en voeden zich met de suikerriet ontlasting van de larven.

Tegen de herfst is de nieuwe generatie uitgevlogen en verdwijnt hun voedselbron. Dit zijn de zogenaamde terror-wespen, die niet zijn weg te slaan.

Oorzaak: de wespen hebben vreselijke honger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten