maandag 8 februari 2016

FERDIGNING YN BESKERMJE


Vandaag begint het Chinese 'Jaar van de Aap', maar voor apen die worden gekweld in wrede experimenten zal het geen feest zijn – alleen maar meer ellende, meer angst en een voortijdig einde.
Sommigen zullen geboren worden in een stalen kooi en zullen nooit een leven buiten deze koude gevangenis ervaren. Velen zullen uit hun moeders armen worden gerukt, in netten worden gevangen en worden weggegrist van hun thuis in de natuur, waarna ze in het laadruim van een vliegtuig worden gestopt en op een angstaanjagende reis naar een laboratorium worden gestuurd.
En sommigen zullen belanden in een bedrijf zoals Primate Products Inc, een beruchte primatenhandelaar in Florida, die apen importeert en verkoopt voor gebruik in experimenten – een bedrijf waar PETA US tijdens een onderzoek apen aantrof die wegkwijnden in beschimmelde en kale betonnen hokken, leden aan gruwelijke verwondingen die zo extreem waren dat botten te zien waren, behandeld werden als gevoelloze voorwerpen en onthouden werden van toereikende veterinaire zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten