maandag 21 maart 2016


ONDER DE LOEP GENOMEN

De trend was er al, maar sinds het aantreden van Rutte, is onze strijdmacht mondiaal actief. Dit kost natuurlijk geld en aanvullende financiële steun is nodig. De tweede noodoproep (een paar miljoen) heeft Minister Hennis-Plasschaert deze week ingediend.

Daarnaast zijn er nieuwe helikopters aangeschaft, drones gekocht en vliegen we straks met de JSF boven Irak. Defensie heeft veel geïnvesteerd in de “moderne oorlogvoering, en adverteert met hightech functies op hbo-niveau.

Al deze zaken gaan geruisloos door de kamer.

Nu wil Defensie haar onderzeeboten vervangen. 4 stuks, die minstens 2,5 miljard gaan kosten.

Onderzeeboten hebben hun functie verloren. Het zijn platforms voor kruisraketten geworden of worden gebruiks spionage-subs, propvol electronica die communicatie-systemen afluisteren van vijandelijke of onbetrouwbare staten. Onze actieve duikboten doen dit nu en de nieuwe submarines pakken deze draad op. Ze zijn onderdeel van netwerk, dat zich voorbereid op lokale conflicten, zowel als een derde Wereldoorlog.



Onze strijdmacht is een uitzendbureau geworden van specialisten, die worden ingezet in conflictgebieden, waar ook ter wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten