zondag 20 maart 2016


SiTU-memo 9: Verborgen betekenissen



palindroom: van het Grieks = opnieuw = lopen, doorlopen van. Ook wel keerwoord of spiegelwoord genoemd. Een symmetrische woordvolgorde (sequentie) of getal (1001). Van links naar rechts gelezen leveren ze hetzelfde woord of getal op, als gelezen van links naar rechts. Voorbeelden van palindroomwoorden in het Nederlands zijn kok, keek, lepel, droomoord en leger (opm. legerregel).



SiTUdroom: de wijze waarop je als kind leert lezen en schrijven, prenten een aantal automatismen in. Een Moslim leest een woord van rechts naar links, Aziaten schrijven boven naar beneden. Situdromen zijn woorden die vanuit diverse culturele achtergronden gelezen kunnen worden. De Steen van Rosette is eigenlijk een kolossaal situdroom. Palindromen maken hier onderdeel van uit. Deze woorden zijn zeldzaam en zijn daarom al verborgen. Maar deze woorden bevatten ook macht (informatie, illuminatie, transformatie). In de indoctrinatie van de wereldbevolking spelen woorden en symbolen een belangrijke rol. Openlijk (je mag jezelf geen Nazi of God noemen), indirect (tv., kranten) en verborgen (overal).

De kennis van basiswoorden van ons bestaan, de betekenis van onze naam, het dagelijkse ritueel betekent macht. Deze macht wordt op dit moment misbruikt en domineert onze cultuur, onze communicatie en organisatie. Orwell had hier al een naam voor bedacht. Nieuwspraak. Het Ministerie van Algemene Zaken wordt bijvoorbeeld het Ministerie van Propaganda, het Ministerie van Defensie wordt omgedoopt tot Ministerie voor de Vrede. Een oorlog heet nu vredesmissie. Maar de werkelijke beïnvloeding vindt permanenter, individueler en massaler plaats. Onze omgeving is er mee doordrenkt en wordt ons voorgehouden als de ultieme toekomst. "Let's party. Everything is under control." dM, 2010

Automatismen maken je kwetsbaar en wie de taal van zijn omgeving niet spreekt is verloren en vervreemdt van de toekomst. Bekijk de wereld met meerdere ogen en op meerdere manieren en meerdere diepere betekenissen zullen worden onthuld. Om U op weg te helpen:

pepsi is pep, Evian en god dog.

De oorspronkelijke namen en betekenissen en de daaraan gerelateerde symbolen zijn, mits niet in verkeerde handen terechtgekomen, machtig en toegankelijk. Dat laatste is momenteel het geval. De mens is mede hierdoor een tool geworden om niet-menselijke doelen te bereiken. In een 3D-werkelijkheid is onze omgeving aan slijtage onderhevig. Een naam hiervoor is tijd, waarbinnen de werkelijkheid zich historisch kan presenteren. Deze presentatie wordt vanuit "hogere dimensies" geconstrueerd. Kortom de geschiedenis die ons wordt voorgehouden, is op zijn minst de onze niet, maar de geschiedenis van een elite; die tijdelijk het beheer heeft overgenomen. Omdat de terugkomst van de "Goden" al geruime tijd op zich laat wachten, meent de elite ongestoord door te kunnen gaan met het uitzuigen en plunderen van deze planeet (die feitelijk ook de onze niet is).

Bij onjuist gebruik of misbruik is er altijd sprake van schade. Een mooi voorbeeld hiervoor zijn onze achternamen. Namen worden historisch gezien zelden langer. Janszoon werd via Jansz, Jans, Janssen tot Jansen. Deze afkalving leidt uiteindelijk tot leegte, waarna de naam door een nummer kan worden vervangen.



dM, SiTU, 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten